HTML

Ottó ezt jól kifőzte!

2010.02.03. 12:19 miazotto

Ezeket a finomságokat készítette el Ottó a Hal a tortánban: 

Előétel: 5 fürjtojás, füstölt lazac apró kockára vágva, marha carpaccio, fésűkagyló, sóval-citromlével bepácolva és kisütve, fekete kaviár, bazsalikomos szósz, chili szósz
 

Leves: Zöldséges csirke aprólékleves csigatésztával
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 25 dkg csiga tészta, 4 db sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, tengeri só, bors, ételízesítő (ízlés szerint), petrezselyem zöld - finomra vágva, filézett csirkecomb kockák (3-4 db combból).


Elkészítés: A hagymát a vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a a csirkecombot, és megpirítjuk. Felengedjük vízzel, beletesszük a többi hozzávalót, és a zöldségek puhulásáig főzzük. Forró vízben kifőzzük a csigatésztát, azzal tálaljuk. 

 

Főétel: Vajhal filé roston snidlinges pürével,grill zöldséggel
6 szelet vajhal filé, ízesítésnek: tegeri só, durvára darabolt tarka bors, citromlé, olivaolaj. A halat bepácoljuk, pár óráig állni hagyjuk, majd némi olivaolajon aranyszínűre sütjük.
 
Snidlinges burgonya püré
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 0,2 dl tejszín, 10 dkg margarin, pici tengeri só, 1 kis csokor snidling.
 
Grill zöldség: 3 db pritamin paprika, 2 db cukkini, 10 db koktél paradicsom, 1 szál póréhagyma.

Fűszerezés: durvára darabolt bors, friss bazsalikom, grill fűszersó
 
Desszert: Túrófelfújt Lime-os mentás vadmálna öntettel
Hozzávalók: 1 kg túró, 10 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál vanília cukor, 0,5 l tejföl, 1 db citrom, 1 evőkanál étkezési keményítő

 

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a többi alapanyaggal összekeverjük. A fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön. Kivajazott, morzsázott tepsiben, kb. 180 C-on aranybarnára sütjük. 
 
Vadmálna öntet

Hozzávalók: 2 csomag málna (kb. 2 x 450 gr), 0,5 l víz, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 db lime, 5 db menta levél, 1 evőkanál piros színezék

 

Elkészítés: A vízből és a cukorból készítünk egy cukorszirupot, majd ha a cukor elolvadt a lime héjját belereszeljük. A mentalevelet apróra vágjuk. Beletesszük a szirupba a piros színezéket, a keményítőt végül a málnát és a mentát. Készre forraljuk. 

 

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek! ;-)

 

Mia és Ottó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miazotto.blog.hu/api/trackback/id/tr321725138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása